Kevyt viikko, kevyttuotteet ja kevyt v*tutus

Miten halju viikko tämä onkaan ollut. Oon saanut aikaiseksi tosi paljon ja samalla en yhtään mitään. Treenin puolesta raskain viikko ikinä, koska on pitänyt ”ottaa iisisti”, mikä ei oo mun vahvuus-, mukavuus-, tai millään muullakaan alueella. Olen niin kaukana mukavuusalueelta koko kaveri, olen nimittäin Vantaalla.

Jotain on tapahtunut.
Jotain on tapahtunut.

Turvottaa, masentaa ja ärsyttää. Kokoajan on kiire, ulkona on pimeää ja todella kylmä, ja mulla on ikävä kesää. Kuplavolkkari on edelleen rikki, ja koko elämä on ihan hirveätä hävitystä. Tuntuu, ettei mistään tule mitään. Onneksi rakas pikkusiskoni piristi minua, ja teki minulle kuvan, josta näkee pari tärkeää aikaansaannostani. Tälläisillä jaksaa aina vähän aikaa. Eteenpäin. Kiitos Sara. <3

Tör-kee kiire. But first, let me take a selfie.
Tör-kee kiire. But first, let me take a selfie.

Alkuviikko sujui kokonaan treenittä, koska oli niin TÖR-KEE kiire erään projektin parissa, josta varmasti kuulette lisää myöhemmin. Ainoa positiivinen puoli em. projektissa on se, että olen päässyt luomaan jotain uutta, mikä on niitä harvoja asioita, joista työkeskeisessä maailmassa oikeastaan tosiasiassa nauttii. Toinen nautinnollinen asia on raha, silloin kun sitä tulee enemmän ku menee, mutta tämä skenaario on vielä fantasia-asteella. Loppuviikosta suunnistin taas toiseen vakiosijainneistani, Länsi-Vantaalle.

Länsi-Vantaalle.
Länsi-Vantaalle.
Bodareiden loistoautot, osa I
Bodareiden loistoautot, osa I
"miksei tää käy kunnolla"
”miksei tää käy kunnolla”

Olen muuten hyvin HYVIN kiinnostunut ihmisistä, ja näiden edesottamuksista, ja minusta on jännittävää tutkia erilaisia käyttäytymismalleja ja erilaisiin harrastuskulttuureihin liittyviä ilmiöitä. Rock-henkisillä on oma pukeutumiskoodinsa, hiusmallinsa, ja tapansa toimia. Hiuksien pitää olla pitkät, partaa ei koskaan saa ajaa (eikä siihen saa mennä koskemaan, jos ei ole tosi kaunis nainen) ja sosiaalisen statuksen ja nokkimisjärjestyksen määrityksessä voidaan osamittayksiköinä käyttää mm. juotujen keskioluiden määrää tai nahkarotsin painoa kilogrammoissa. Amerikkalaistuneet, hiphop-aikakauden kasvatit pukeutuvat vielä kolmekymppisenäkin suoralippaiseen lippikseen (josta sitä tarraa ei SAA mennä poistamaan!!) ja fiftarityypit ajelee amerikkalaisilla autoilla, mitä karmeamman näköinen, sen kovempi jätkä. Koska oma sosiaalinen kiinnityspisteeni on voimakkaasti tuolla kuntosali- ja bodausmaailmassa, olen tehnyt vastaavanlaisia huomioita tässä kentässä. Vaatteet täytyy ostaa Gazozilta tai Body Actionista. Protskushakeri kulkee mukana ihan kaikkialle. Yksityiskohtiin menevien kaneettien esittäminen toisten ulkonäöstä on täysin korrektia small talkia. Omat eväät voi ottaa mukaan esim. juhliin, ravintolaan, tai oikeastaan minne vaan. Uusin huomio on, että bodarit ajaa aina hienoilla autoilla. Mieluiten mercedeksellä, ja jos on varaa, niin se on joku amg-malli. Tavanomaisista automerkeistä BMW ja Audi käyvät myös. Ajattelin rikkoa kaavaa ja kertoa, että itse liikun nykyisin julkisilla. Tähän vaikuttaa ekologisen ajattelutavan sijaan pääasiassa se, että ainoa omistamani ajoneuvo on vuoden ’67 kuplavolkkari, jonka työmoraali ei täysin vastaa käyttöajoneuvolle keskimäärin asetettuja vaatimuksia. Onneksi perhepiiristä löytyy niitä, jotka näistä ymmärtää jotain, koska perus huoltotoimia lukuunottamatta autonkorjaaminen on minulle lähes yhtä vahvalla osaamisalueella kuin kvanttifysiikka; voisin lukea siihen liittyviä hakuteoksia uudestaan ja uudestaan, ja tehdä itseeni suuremman ja suuremman vaikutuksen sillä, etten tajua lukemastani kertakaikkiaan mitään. Tätä kirjoittaessani on muuten lauantai, ja olen tänään kirjoittanut mainostekstejä tuotteille, joista kerron kohta, ja käynyt salilla. Palauttava treeni tällepäivälle sisälsi jalkaprässiä, vinopenkkiä käsipainoilla, kulmasoutua käsipainoilla, polvenojennuksia, pystysoutua alataljasta jne, painot luokkaa Aku Ankka, ja olis tehnyt sairaasti mieli jäädä tälläsen lämmittelyn jälkeen riuhtomaan sinne jotain aikuisten harjoitteita, mutta maltoin mieleni.

suihku_mitvit_1
Miksi?

Treenin päätteeksi päätin käydä – kuten aina – suihkussa, ja siinä valmiiksi jo vähän harmistuksissani muistin, miksi erityisesti ärsyttää käydä tuolla kyseisellä kuntosalilla suihkussa, että Fitness24seven on melko varmasti tilannut märkätilojensa suunnittelutyöt saatanalta helvetistä. Suihkuthan siis menevät päälle liiketunnistimella, eli siis saadakseen pesuprosessissa melko olennaista osaa näyttelevän veden suihkuamaan sille tarkoitetusta rööristä, täytyy ENSIN KÄVELLÄ SIIHEN ALLE. Niille jotka eivät syystä tai toisesta käy suihkussa selitettäköön, että jokin kosmisen sääntökirjan pienellä präntätty artikla kieltää suihkuja päästämästä putkistostaan lämmintä vettä heti, vaan sitä pitää odottaa siinä vieressä määrittämätön aika, jonka voi sitten kuluttaa vaikka miettimällä, monikohan kehitysmaan lapsi tälläkin hukkaan menneellä vesimäärällä olisi saanut päivittäisen annoksensa puhdasta (ja ’tun kylmää) vettä. Tämä ilmiö yhdistettynä tähän helvetilliseen keksintöönhän siis aikaansaa sen, että koska tälläinen epätosibodari (koska siis, niille jotka ei ole edellisiä blogipostauksiani lukenut, tosibodarihan tekee vaan penkkiä ja hauista, ilman verryttelyä, täysiä. Ja tuskin käy muuten sen jälkeen edes suihkussa), joka on treenin jäljiltä vetreä ja ketterä kun keskimääräinen kevättalven plussakelin lumiukko, on muutoin väistämättömän kylmän suihkun välttääkseen velvoitettu nöyrästi jonottamaan johonkin sillä hetkellä käytössä olevaan suihkukoppiin. Voin olla väärässäkin, mutta ainoa tapa, jolla voisin kanssakuntoilijaa enempää häiritä kylmäsalin pesutiloissa ilta-aikaan, on menemällä sinne varattuun suihkuloosiin suihkuttelemaan tämän kanssa. Kuka tämän systeemin on oikein ideoinut, ja ennen kaikkea miksi?

bullramhera_1
Bullram Hera80

Koska pidän syömisestä ja kaikesta siihen liittyvästä, olen aika haka lusikoimaan. Nyt olen työntänyt lusikkani tällaiseen soppaan, jonka parissa olen viettänyt monta mielenkiintoista askartelutuokiota lähiaikoina. Olen ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa sarjaa lisäravinteita, jotka markkinoidaan tyylilleni uskollisen pömpöösiltä kuulostavan tuotemerkin takaa; saanko esitellä, Bullram -lisäravinteet! Kerron lisää näistä myöhemmin, ja tämä oli vaan epätarkoituksenmukaista tuotesijoittelulta kuulostavaa höpinää, jonka perimmäinen tarkoitus oli kuitenkin valottaa hieman sitä, mihin mulla tää kaikki aika tässä maailmassa valuu. Se valuu sähköpostien lähettämiseen ja vastaanottamiseen, erilaisten makuseosten maistelemiseen ja muuhun sellaiseen, jonka voisi luokitella unelmaduuniksi, jos siitä saisi rahaa.

tuomas_fit247_1
Hiilihydraatti-selfie.

Kevyttuotteet. Light-mehu. Kevyt raejuusto. Kevytsoijamaito. Kevyt sitä, kevyt tätä. Miksi nää on kevyttuotteita? Olen kuullut kaikenlaista purnuttamista ja uikuttamista erilaisilta painonhallinnan ja ruokavalioarkkitehtuurin itsenimetyiltä ammattihenkilöiltä siitä, kuinka iso huijaus nämä kevyttuotteet on, koska niissä on vähän rasvaa, mutta sitten vastaavasti niihin on lisätty HIILIHYDRAATTIA. Mul on kaks sanaa sulle houmi, mitä sitten? Selittäkää nyt taivaan tähden mulle, miksi se hiilihydraatti on niin vaarallista, ja tuhoaa painonhallintatavoitteet, koska oma käsitykseni ravitsemuksesta on se, että kokonaiskalorimäärä (rasvan 9kcal/g vs hiilihydraatin 4kcal/g) – siis nautitun ravinnon sisältämä energia yhteensä – suhteessa henkilön kulutukseen ratkaisee sen, kuluuko energiaa enemmän kuin sitä on ravinnosta saatu, negatiivisen suhdeluvun tarkoittaessa sitä, että vääjäämättä ihminen menettää osan aineestaan energiaksi. Ymmärrän ulinan eekoodeista (esim. huulikiiltomehulle voisi asioiden selvyydeksi antaa vaan yhden E-koodin, esim. E666, Huulikiiltomehu) ja erilaisten keinomakeutusaineiden ja muiden mielikuvituksellisilta kuulostavien synteettisten paholaisten väitetyistä yhteyksistä diabetekseen, matala-asteiseen tulehdukseen, uuteen maailmanjärjestykseen ja poskettoman kalliiseen polttoaineen hintaan, mutta hiilihydraatti. Mitä pahaa tämä kirosanaksi internetin laihdutuspalstoilla mielletty hiilen, vedyn ja hapen muodostama orgaaninen yhdiste on tehnyt ansaitakseen kaiken tämän vihan? Kerronpa teille jotain.

tuomas_kylppari_1
Siis oikeesti.

Hiilihydraatti on tärkeää. Hiilihydraatit ovat ihmisruumiin ensisijainen ravinnonlähde. Hiilihydraatin nauttiminen ei ole välttämätöntä, sillä ihminen osaa muodostaa sitä itse proteiinista ja rasvasta, mutta se on ihmisvartalon helpointa muuttaa energiaksi, jota tarvitaan muunmuassa lihastyöhön, aivotoimintaan ja moneen muuhun nykymaailmassa tarpeettomaksi miellettyyn toiminnallisuuteen. Lopettakaa se uikutus. Hiilihydraatti ei ole mikään kommunistien salajuoni, tuomiopäivän lähettilään käsikassara tai mussolinin uusi tuleminen, vaan polttoainetta. Hiilarivajareissakin voi elää, samalla tavalla kun dieselauton voi laittaa käyntiin mcdonaldsin jätepaistorasvalla, mutta miksi kukaan haluaa niin tehdä? Käyttäkää kroppaanne siten, kun sitä on tarkoitettu käytettävän: ruoka laitetaan suuhun riippumatta sen makroravinnekoostumuksesta, ja ylimääräisen läskin saa pois, kun miettii miten paljon sitä elintarviketta sinne leipäluukkuun menee kokonaisuudessaan. Ja kun muistaa vielä, että ihminen on luotu liikkumaan.

Tästä puheenollen, maanantaina alkaa taas tositreenaaminen. Siitä lisää myöhemmin.
–T

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *