Paluu ”normaaliin” arkeen

Noin, nyt on reissu tehty, ja olen taas visusti mukavuusalueellani. Tekemättömiä juttuja lojuu siellä täällä, aikataulut deadlineineen tuntuvat sarjalta eri kokoisia ja muotoisia damokleen miekkoja, täällä on sotkuista ja pitäisi siivota, kirjotan jtn blogia vaikka pitäisi olla nukkumassa… Mutta silti. Tää on koti.

pyramidiToissapäivä ja eilinen on mennyt reissusta toipuessa, lapsia nähdessä ja treenatessa, kävin testaamassa Kuopion keskustan Pyramidi -salin, jossa voi todistettavasti törmätä esim. ihanaiseen gains-bloggarikollegaan, Idaan.

Toissapäiväisestä treenistä ei tullut kertakaikkiaan mitään. Edellisen päivän heikko syöminen potki päähän oikein huolella: ei tahtonut oikein mikään onnistua, paikat kipuili, rauta ei meinannut nousta ja mieli oli maassa. Surkea esitys kertakaikkiaan. Sali sensijaan oli positiivinen yllätys; pienehköön tilaan oli todella fiksusti aseteltu käytännössä kaikki tarvittava; olipa sinne saatu mahtumaan jopa automaattispinning-studiokin ilman, että tarvitsee pujotella tai väistellä vastaantulijoita. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

tuomas_sera1 tuomas_sera2Kävin keskiviikkona tosiaan myös tapaamassa noita kahta lyhyttä ihmistä, jälkeläisiäni. Ovat kyllä mahtavia! Monesti oon miettinyt, kun sitä itsekin vois olla tommonen lyhyt ihminen; elää elämää, jossa suurimpia haasteita on haalari, jota ei saa pois päältä, tai kumppari, jonka ympärille lahje ei mene itsestään, tai karmeimmassa tapauksessa ruoka, joka ei pysy lusikassa, äiti, joka käskee syömään lusikalla, toinen lyhyt ihminen, joka kaataa palikoista tehdyn tornin, tai se, kun hampaat harjataan toiselta lyhyeltä ihmiseltä toistamiseen ensin, vaikka tänään piti olla tän toisen vuoro. Ruokaa saisi kokoajan, ja kaikki minkä syöt, varmasti menee suoraan kasvamiseen. Unelmatilanne.

Eilen kävin PT Antti Rossin ohjattavana Gym99:llä, jonne muuten liityin jäseneksi. Kätsää, kun kotiovelta kulkee dösä suoraan salin ulko-ovelle käytännössä; olisihan se nyt kammottava tilanne jos joutuisi kauhealla duunilla kerättyjä kaloreita laittamaan pitkiin kävelyretkiin. :) On muuten hauska huomata, miten erilailla treeni kulkee aina, kun on joku siellä kaverina. Ainakin mun kohdalla tekee mieli aina puristaa pikkusen enemmän ja pikkusen kovempaa ku mihin se kapasiteetti oikeesti antais myöten edes, kun siellä on joku joka katsoo sitä sun treeniä arvioivalla silmällä. Toinen jännittävä huomio on se, miten paljon oikaistavaa siitä omasta tekniikasta löytyy, ja miten yksinkertaisella parin asteen liikeradan muutoksella esim. käsipainovinopenkissä voi siirtää kuormaa rintalihaksilta olkalihaksille ihan huomaamattaan. Näiden treenien jälkeen sitä aina muistaa ettei se nöyryys pahitteeksi ole, ja miten paljon helpompaa on masteroida ja viisastella ja osotella muiden tekemisistä virheitä ku tehdä itse oikein.

gym99_pose1Tänään oli vuorossa Gym99 ja selkä-hauis-takaolkapäärääkki. Tuntuma oli hyvä, ja tuntui että paikat räjähtää. Alavireisestä yleisfiiliksestä huolimatta sain taiteiltua oikeilla biisivalinnoilla itselleni kauhean draivin, ja treeni vaan kulki. Ja kulki. Ja ois kulkenu vaikka kuinka paljon pidempäänkin vielä, mutta joku tolkku näissä kai pitää olla. PT-Rossin kehotuksesta pudotin sarjapainoja hiukan alaspäin, ja keskityin liikeratoihin hieman tarkemmin. Ja koska olen pumppiaddikti, lisäsin omin luvin kulmavipareihin pudotukset, että sain aikaiseksi vuosisadan takaolkapää-trapsipumpin, niin jäätävän, että jos mulla olis ollut pikkutakki lähtiessä, ihmiset olis nauranu että ”toi urpo unohti ottaa henkarin pois ennenku puki ton”.

Ostin muuten eilen maltodekstriiniä, ja tapahtuma sai yllätyskäänteen, kun en tajunnut tiskillä pyytää minkään makuista, ja sain sitten maustamatonta. Kiva juttu, kun olis juonut veteen sekoitettua tosi hienoa rantahiekkaa. Tulipahan kokeiltua tämäkin. Vaikka noi lisäravinteiden melko synteettiset maut joskus vähän tökkii, niin tää rantahiekanmakuinen malto ei kyllä noussut nyt sijoitukseltaan kovin korkeelle mun arvosteluasteikolla. Alemmas pääsee ainoastaan maustamaton hera, joka maistuu muuten ihan tiskirätille, jolla on pyyhitty pöydälle läikkynyttä maitoa, ja unohdettu sitten huuhdella. Tai pilaantunut soijaproteiini, joka maulle on vaikea löytää mitään vertailukohdetta, ja adjektiivi ”kuvottava” tuntuu sekin asian kaunistelulta. Tästä saammekin sitten voittamattoman palkkarijuoman niille, jotka näkevät lisäarvon asioiden puisevassa luonnonläheisyydessä; siihen tulee tätä tarinan pääosaa näyttelevää maltoa, luomu-hamppuproteiinia, kreatiinimonohydraattia, l-glutamiinia, jodioitua suolaa ja valkoista hiekkaa. Sekoitetaan ravistamalla (mieluiten kierrätysmuovista valmistetussa shakerissa), nautitaan oikean tunnelman saavuttamiseksi mieluiten vasemmistonuorten puoluetilaisuudessa vapaavalintaisen ruumiinaukon kautta.

aamupuuroKello on paljon, ja mun pitäisi ruveta nukkumaan, mutta ei väsytä, ja iltapalakin pitäis vielä syödä. Tälläsinä hetkinä, kun kaikki muut on jossain juhlimassa ja ”pitämässä hauskaa”, sitä taas miettii, että on tää törkeen yksinäistä. Siinä vaiheessa kun jengi vasta harkitsee jatkoilta lähtemistä, mä herään keittämään kaurapuuroa, ja hiivin sit tonne hyiseen ulkoilmaan lenkille. Kun ne herää ja tilaa pitsaa krapulaansa, mä olen syönyt jo kolme ruokaa, nukkunut päiväunet, käynyt kaupassa jne, niinku about joka ikinen päivä. En siis valita, siitä ei ole kyse, tää on just se mitä mä haluan ja tarvitsen, mutta olis kiva jos maailmassa olis joku, joka istuis tässä samassa junassa matkalla samaan suuntaan. Jolle tää olis sitä ”normaalia” arkea. :)

Palataan, jos selviän huomisesta välipäivästä.
–T

4 vastausta artikkeliin ”Paluu ”normaaliin” arkeen”

  • Kiva köntti oot jo. Ja ps. Onhan meitä ”jokuja” täällä sinun ympärilläs ;)

  • Kiva että viihdyit Pyramidilla, munkin mielestä siellä on kaikki mitä mä ja mun asiakkaat tarvii. :)

    Ja oli kiva törmätä livenä, en tosin ensin meinannut tunnistaa sua ja oon muutenkin treenatessa enemmän ja vähemmän pihalla… :D

    • Ei se mitään, mäkin hetken mietin et mistä mä tiedän tän mimmin. Mutta koska kuntosali on omalla tavallaan pyhä paikka, eikä siellä noin vaan mennä höpöttämään toisille, niin ajattelin, että ehkä me keretään vielä paiskata tassua jossain toisessa viiteympäristössä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *